Čitali da dječiji osmijeh

U organizaciji Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) i Izdavačke kuće Nova knjiga danas se u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore čitalo za djecu koja se nalaze na liječenju u ovoj ustanovi, ali i za mališane iz JPU „Đina Vrbica“ VJ „Pletarac 2“. Najmlađima u Institutu se čitalo i u maju, u okviru 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i darivane su im  prigodne knjige.

Priče i knjige su lijep poklon za djecu, nešto što se pamti i u čemu se uživa. Zato smo im danas poklonili ove divne trenutke. Iako se zaposleni u Insititutu prema djeci ophode sa puno pažnje, brige i ljubavi, vjerujemo da su im potrebni i ovakvi događaji da im dan bude ljepši i interesantniji i da im  vrijeme brže i lakše  prođe. Posebno nam je drago što smo danas uspjeli da organizujemo čitanje i darivanje knjiga, ne samo za djecu iz Insituta, već i za djecu iz  VJ “Poletarac 2”.

Mališani vole da se smiju, ali im se ponekad za osmijeh treba izboriti, a to je danas, kao i prošlog puta, pošlo za rukom dječijem animatoru Žarku Žapcu koji je na zanimljiv i originalan način čitao poglavlje Mali princ i licisa iz knjige Mali princ.

CEDIS kao društveno odgovorna kompanija prepoznala je značaj organizovanja ovakvog događaja, jer su obrazovanje mladih naraštaja, djeca i najmlađi u fokusu  našeg poslovanja. Želimo da konkretnim aktivnostim doprinesemo razvoju zajednice i podržimo humanitarne, zdravstvene, kulturne, naučne, sportske i ekoleoške aktivnosti.

„Čitamo za vaš osmjeh“ je početak saradnje CEDIS-a i Instituta za bolesti djece KCCG. Povodom prvog rođendana kompanija je planirala dodjelu donacije za kupovinu  pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece.

Kadrove i izjave možete skinuti sa portala Infobiro.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio