CEDIS donirao 45 sadnica košćele za akciju sadnje ,,Moje drvo”

U okviru akcije sadnje „Moje drvo“, koja je u organizaciji CEDIS-a i preduzeća ,,Zelenilo” realizovana danas na Bulevaru Georgija Žukova u Podgorici, zasađeno je 45 odraslih sadnica košćele.

Sadnice je donirala naša kompanija i to je za sada najveća donacija i akcija sadnje putem aplikacije „Moje drvo“ koju je prošle godine pokrenulo “Zelenilo”u saradnji sa Glavnim gradom i kompanijom “Amplitudo” d.o.o.

Za današnju akciju pomoći u ozelenjavanju Podgorice CEDIS je izdvojio oko 3,5 hiljada eura, a u sadnji su aktivno učestvovali naši zaposleni.

Marija Jovović, šefica Službe za korporativne komunikacije navela je ovom prilikom da su Crnogorski elektrodistributivni sistem i njegovi zaposleni i danas pokazali odgovornost prema zajednici i sredini u kojoj rade.

– Ono što nas je podstaklo da podržimo projekat ,,Moje drvo” nije samo želja za učešćem u stvaranju lijepog hlada na ovom prostoru, ili stvaranja zelene oaze, već su razlozi dublji, pogotovo danas kada se poklanja mnogo pažnje eliminisanju negativnih posljedica koje sa sobom nosi urbani razvoj. Svi moramo biti svjesni koliko je jedno drvo važno za nas kao pojedince, ali i za cijelo društvo. Činjenica da jedno drvo u toku godine proizvede dovoljno kiseonika za dva odrasla čovjeka, mora sve da podstakne, kao što je podstaklo nas zaposlene u CEDIS-u, i našu kompaniju da uradimo nešto ovako plemenito, da sadnjom drveta damo doprinos prirodi – poručila je Jovović.

Milica Vukčević, PR menadžerka ,,Zelenila” kazala je da se nada da će i u narednom periodu društveno odgovorne kompanije biti raspoložene da pomognu u ozelenjavanju glavnog grada, jer je cilj da se Podgorica vrati na mapu najzelenijih evropskih gradova.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio