CEDIS pomogao kupovinu aparata za ultrazvuk srca

Predstavnici Kliničkog centra Crne Gore i Crnogorskog elektrodistributivnog sistema obišli su danas Institut za bolesti djece u kome se nalazi novi aparat za ultrazvuk srca, vrijedan 60 hiljada eura,  za koji je CEDIS obezbijedio pola novca.

Draško Nikčević, kardiolog Instituta za bolesti djece, kazao je da je novi aparat za ultrazvuk srca aktuelan na svjetskom nivou i da omogućava evaluaciju i dijagnostikovanje najkompleksnijih urođenih srčanih mana.

– U Crnoj Gori se godišnje rodi oko 20 djece sa kompleksnom srčanom manom. Patologija koja je zastupljena među najmlađom populacijom zahtjeva sofisticirane i dijagnostičke tehnike, koje ovaj aparat premijum klase pruža. Mislim da ustanova ovog tipa, kao nacionalna i krovna instutucija koja se brine o zdravlju djece, zaslužuje ovakav aparat čiji softver pruža mogućnost nadogradnje za sljedećih 20 godina – rekao je Nikčević.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore, Zorica Kovačević kazala je da su aparat za ultrazvuk srca čekali deset godina.

-Zahvaljujući Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu uspjeli smo da kupimo najsavremeniji aparat i nadam se da će i dalje podržavati Institut. CEDIS je pravi primjer kako društveno-odgovorne kompanije dio svog profita na godišnjem nivou ulažu u zdravlje nacije, prije svega najmlađe populacije – rekla je Kovačević i najavila da će početkom aprila dobiti i novu magnetnu rezonacu i da su za taj projekat donatorska sredstva već obezbijeđena.

-Preostaje nam da obezbijedimo dovoljan broj kadrova u narednom periodu i da idemo korak po korak u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite, prije svega najmlađe populacije – kazala je Kovačević.

Zoran Đukanović

Ona je u ime zdravstvenog sistema i svih onih kojima će aparat biti potreban uručila zahvalnicu izvršnom direktoru CEDIS-a, Zoranu Đukanoviću.

-Djeca su naša najveća briga i veoma nam je drago što smo kao društveno – odgovorna kompanija imali priliku da baš jedan ovako moćan aparat kupimo i poklonimo ovom Institutu. Nadam se da će takvih akcija biti još i da ćemo ovakvim akcijama i dalje nastaviti da pomažemo Kliničkom centru, posebno Institutu – kazao je Đukanović dodavši da je CEDIS mlada kompanija koja je od skoro formirana kao samostalan privredni subjekat iako se bavi poslom koji je višedecenijski u Crnoj Gori.

Izvršni director CEDIS-a poželio je da u Institutu ne bude veliki broj pacijenata, a oni koji se tu nađu da budu svi kvalitetno ispraćeni iz te ustanove.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio