CEDIS-u nagrada Unije poslodavaca za društveno odgovorno poslovanje u 2018. godini

Unija poslodavaca Crne Gore, petu godinu za redom, dodijelila je nagrade za primjere dobre prakse u oblasti društveno odgovornog poslovanja, pod nazivom “UPCG nagrada za DOP”. Nagrade se dodjeljuju za mala, srednja i velika preduzeća, i to u kategorijama: Briga za zaposlene, Briga za životnu sredinu i Briga za zajednicu.

Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu nagrada je pripala za društveno odgovorno poslovanje u oblasti “Briga za zaposlene” u kategoriji velikih preduzeća. Rukovodiocu Sektora za ljudske resurse, opšte poslove i korporativne komunikacije, Magdaleni Vukčević nagaradu je uručio Srđa Keković, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Vukčević se zahvalila Uniji poslodavaca ističući da iza pojma poslodavac stoji tim stručnih ljudi, koji žele da mijenjaju stvari nabolje i kojima je stalo do kompanije i do toga da zaposlene učine srećnim.

“Nama je stalo da zaposleni osjete da poslodavac vodi računa o njima i samim tim, ova nagrada, stiže u pravo vrijeme, pred Novu godinu, kada smo svi pomalo umorani od mnogobrojnih projekata i daje nam krila da i u sljedećoj godini tako nastavimo”, rekla je Vukčević.

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2018. godinu, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobio je Bild studio, dok su u oblasti “Briga za zajednicu” za 2018. godinu, ravnopravni dobitnici nagrada u kategoriji malo preduzeće su kompanije Domen, ZZI i Fabrika ideja. U oblasti “Briga za zajednicu” u kategoriji srednje preduzeće nagrada je dodijeljena Sava osiguranju, a u kategoriji veliko preduzeće Crnogorski elekroprenosni sistem .

U oblasti “Briga za životnu sredinu” za 2018. godinu, u kategoriji malo preduzeće, nagrađena je kompanija Amplitudo, a u kategoriji srednje preduzeće, ravnopravne nagrade osvojile su kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i Montenomaks C&L.

Glavna nagrada je  dodijeljana kompaniji Telenor, dok je  Priznanja za napore uložene u inkorporiranje principa društvene odgovornosti u poslovanje pripalo Rudniku uglja Pljevlja.

Javni konkurs za „UPCG nagradu za DOP“ za 2018. godinu bio je otvoren od 25. septembra do 25. oktobra, a prijave su mogle da podnesu sve kompanije registrovane u Crnoj Gori.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio