Donacija podgoričkoj Gimnaziji povodom 111 godina postojanja

Obrazovanje je, nesporno temelj uspješnog društva. Pa ipak, povremeno je neophodno primjerom naglasiti da važnost adekvatne edukacije mladih nije isključiva odgovornost obrazovnosg sistema, već svih segmenata društva, a naročito onih koji imaju mogućnosti da obrazovne procese podrže u materijalnom smislu.

CEDIS će podršku obrazovanju ove godine započeti projektom „Gimnazijalcima od srca“. Podrška podrazumijeva donaciju novčanih sredstava Gimnaziji „Slobodan Škerović“, a povodom 111 rođendana ove prve četvororazredne srednje opšteobrazovne škole u Podgorici.

Crnogorski elektrodistributivni sistem se već javno pozicionirao kao kompanija sa snažnom društveno-odgovornom orijentacijom. Aktivnosti koje su dio naše brige za zajednicu će dodatno biti ojačane i ubuduće i to sa posebnim akcentom na obrazovni sistem, koji je nezaobilazni dio naše društveno-odgovorne strategije.

Briga za zajednicu u kojoj CEDIS funkcioniše je naš osnovni princip poslovanja. Čast nam je da podržimo obrazovne procese, naročito u ustanovama sa tradicijom poput one koju ima podgorička Gimnazija. Značajan broj vrsnih stručnjaka u CEDIS-u je maturirao u ovoj srednjoj školi pa i iz tog razloga imamo obavezu da Gimnaziji i gimnazijalcima budemo na raspolaganju, istakla je Marija Jovović , šefica Službe za korporativne komunikacije u CEDIS-u. „Ovo je naš početak, a nadam se i vjerujem da ćemo zajedno iznijeti još mnogo projekata , a sve sa ciljem boljih uslova za edukaciju učenika. CEDIS 111. rođendan Gimnaziji i gimnazijalcima čestita od srca“, zaključila je Jovović.

Marija Jovović

Projekat „Gimnazijalcima od srca“ podrazumijeva novčanu pomoć od 4.900 eura koja je neophodna potpora za opremanje specijalističkih odjeljenja, kao i za realizaciju aktivnosti podrške profesionalnom razvoju nastavnog kadra ove obrazovno-vaspitne ustanove.

„Veliku zahvalnost dugujemo onima koji prepoznaju značaj podrške ustanovi kao sto je Gimnazija. Unapređenju kvaliteta rada ovakve škole doprinosi i obezbjedjivanje funkcionalnosti prostora, ali i usavršavanje našeg kadra koji mora biti spreman za izazove novoga vremena. Dio sredstava ćemo iskoristiti da pošaljemo naše profesore i učenike u posjetu školi slične orijentacije iz Italije, radi razmjene iskustva, a dio za nabavku dodatnih nastavnih sredstava za kabinete specijalističkih odjeljenja,“ istakla je Zoja Bojanić Lalović, direktorica Gimnazije.

CEDIS je nakon manje od dvije godine samostalnog poslovanja u javnosti prepoznata kao društveno-odgovorna kompanija, što potvrđuje i nagrada Unije poslodavaca Crne Gore. „UPCG nagrada za DOP“ je CEDIS-u dodijeljena krajem prethodne godine, kao priznanje za podršku značajnom broju projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja i kulture.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio