EKIPE CEDIS-a TOKOM MARTA 2.024 PUTA INTERVENISALE NA TERENU

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u martu preuzeli ukupno 231.189.899 kWh električne energije, što je za oko pet odsto više u odnosu na isti period prošle godine i diskretno manje u odnosu na februarsku potrošnju. Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 372.886 brojila, ili 92 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 98.5 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u martu 2.024 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 282.170 hiljada eura.

Na nivou primarne mreže, u toku su radovi na zamjeni transformatora vrijedni oko 820 hiljada eura, i to u opštinama: Andrijevica, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja, Cetinje i Nikšić.  U toku su i tenderski postupci za izbor najpovoljnije ponude za izgradnju i uklapanje trafostanice 35/10kV „Duklo“ i izgradnju 10kV postrojenja u trafostanici 110/10kV „Kličevo“. Vrijednost ovih projekata, koji će kvalitet u napajanju električnom energijom u Nikšiću podići na viši nivo, iznosi oko 2.6 milona eura. Završeni su i radovi na realizaciji sedam projekata na sekundarnoj mreži čija je vrijednost oko 325 hiljada eura. Tokom marta su otpočeli i radovi na realizaciji devet projekata na srednjenaponskom niovu, ukupne vrijednosti oko 970 hiljada eura, od kojih je najviše izvojeno za izgradnju podzemnog voda 10kV „TS 35/10 kV Velika plaža 2 – Sv. Nikola“ u Ulcinju (oko 277 hiljada eura).

Na distributivnu mrežu je tokom marta priključeno 432 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1.099 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 324 hiljade, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 406 hiljade korisnika na području Crne Gore.

                                                                                                                                   Služba za korporativne komunikacije

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio