Izjava izvršnog direktora CEDIS-a Vladimira Čađenovića povodom podnošenja zahtjeva za kontrolno saslušanje od strane SDP-a

Iskreno se radujem zahtjevu za kontrolno saslušanje koji je podnio SDP nadležnom skupštinskom odboru. Koristim priliku da uputim apel predsjedniku i članovima Odbora za ekonomiju, finansije i budžet da što hitnije zakažu sjednicu ovog tijela na kojoj ću imati prilike da pred očima crnogorske javnosti, licem u lice sa onima koji skoro nedjelju dana zlonamjerno i manipulatorski iznose neistine na račun CEDIS-a, famoznog gubitka, te uzroka nastanka istog. Biće to dobra prilika da sučelimo stavove, argumente, te da razgovaramo o globalnoj energetskoj krizi, koja je dovela do povećenja cijena električne energije na tržištu, ali i ekonomskoj krizi, kao i rješenjima za ublažavanje njihovih posledica.

Zahvalan sam što ću u najvećem zakonodavnom domu imati priliku da manipulatorima prezentujem rezultate rada CEDIS-a za 2021. godinu. Rezultati nedvosmisleno pokazuju da bi Kompanija 2021. godinu sa cijenom za nabavku električne energije za pokirvanje gubitaka, koju je odobrila RAE, od 53,392 eura po MWh završila sa dobiti koja bi znatno bila veća nego u godinama kada se MWh električne energije plaćao značajno niže od cijene koja je odobrena za 2021. godinu.

Učešće na skupštinskom odboru će biće i dobra prilika da odgovorim na sva pitanja koja su prethodnih dana, vrlo zlonamjerno, od različitih političkih subjekata postavljana u medijima, a na koja je CEDIS blagovremeno svaki put odgovorio.

Dešavanja prethodnih dana me navode na jedan zaključak da mnoge bole odgovori koje su dobili od CEDIS-a, jer su očigledno mislili da menadžment nešto krije, ili da se nečega stidi. No onaj ko nešto krije uvijek stvara zid ćutanja, a tog zida neće biti dok smo ja i ovaj menadžment na čelu CEDIS-a.

 

                                                                                                Izvršni direktor CEDIS-a

                                                                                                   Vladimir Čađenović

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio

Sreten krstajić

Rukovodilac Sektora

Sektor za održavanje 20kV i 35kV

E-mail: sreten.krstajic@cedis.me