Konkretni koraci u pravcu saradnje CEDIS-a i EI “Hrvoje Požar”

Izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović i rukovodilac Operativne direkcije Vladimir Ivanović, proteklih dana bili su u radnoj posjeti Zagrebu, gdje su sa predstavnicima Energetskog Institutua “Hrvoje Požari”, dogovorili niz aktivnosti usmjerenih ka tješnjoj saradnji u prioritetnim oblastima operatora distributivnog sistema.

Predstavnici Energetskog instituta “Hrvoje Požar” upoznali su našu delegaciju sa mogućnostima za efikasniju primjenu datih rjašenja iz oblasti strateškog planiranja u energetici, razvoja elektroenergetskog sistema, energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, zaštite klime i okolin kako bi dostupni kapaciteti bili optimalno iskorišćeni.

To su i oblasti djelovanja u kojima će CEDIS imati podršku kroz konsultantske usluge Instituta Hrvoje Požar.

Energetski institut “Hrvoje Požar” ima vodeću ulogu na području razvoja energetike u široj regiji ali i izvan nje. Konsultanti sa kojima su predstavnici menadžmenta CEDIS-a dogovorili smjernice za buduću saradnju, spremni su da pruže maksimum kako bi naša kompanija iskoristila ogroman potencijal koji posjeduje.

EIHP je neprofitna naučna ustanova u stoprocentnom vlasništvu države koja se finansira projektno kroz realizaciju ugovora za izradu projekata dobijenih na međunarodnim i domaćim konkursima.

Razvoj energetskog sistema i odnosa unutar njega rezultira, kako naglašavaju iz Instituta, novim zahtjevima za znanjem i sposobnošću svih učesnika u energetskom sektoru kao i državnoj administraciji ali i potrebom edukacije samih građana. Obrazovanje i informisanje postaje značajna aktivnost Instituta koji svoju misiju sprovodi u saradnji s brojnim naučnicima i institucijama iz Hrvatske i inostranstva.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio