Krug TS “PG 5” oplemenjen lipama

  

Iako upravljanje distributivnom mrežom zahtijeva dvadesetčetvoročasovni rad, punu predanost poslu od koga zavisi stabilnost mreže i životi kolega na terenu, ovi ljudi nađu vremena i za druge aktivnosti. Pokrenuli su akciju uređenja kruga trafostanice Podgorica 5, u okviru koje je u ponedjeljak, 13.marta, posađeno 10 stabala lipe. Ideja je potekla od Ivana Škerovića, tehničara za operativnu energetiku u Sektoru za upravljanje mrežom a njegove kolege su je rado prihvatile.

„Osjetili smo potrebu da oplemenimo prostor u krugu TS 110/10kV “Podgorica 5” u kojem provodimo radno vrijeme i ovo je, nadamo se, samo početak. Nijesmo na nekoj atraktivnoj lokaciji, što ne znači da naša mikrolokacija ne treba da bude ambijent prijatan za rad i boravak. Kroz šalu smo znali da kažemo: daleko smo od grada, hajde da budemo blizu prirodi. I odlučili smo da posadimo lipe. A zašto baš lipe? Zato što to veličanstveno drvo, mirisnog cvijeta koji u svakom čovjeku budi divna osjećanja, ima gustu krošnju, koristi se kao ukrasno drvo zbog velike mase lišća na stablu. Lipa je opojna i divno oplemeni prostor“- slikovito je opisao svoju ideju pokretač ove lijepe akcije Ivan Škerović.

Na naše pitanje odakle im sredstva za ovu akciju, uz osmijeh su prokomentarisali da složni tim uvijek nađe način da ostvari zacrtani cilj.

Ipak smo saznali da su stabla lipe stigla iz Komana kao poklon Šumarske inspekcije. Novac za humus i đubrivo obezbijedila je Podružnica Tehnički sektor Sindikalne organizacije CEDIS-a, a kolege iz Sektora za održavanje ustupile su mehanizaciju kako bi se lakše pripremla mjesta za novi dom CEDIS-ovih lipa.

Prvi utisak o nekom kolektivu se stiče ulaskom u krug poslovne zgrade, a zahvaljujući ovim jako korisnim i hvale vrijednim aktivnostima, krug “TS Podgorica 5” uskoro će, sigurni smo, biti vrlo prepoznatljiv.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio