NTO: „Ljetujmo u Crnoj Gori“ dobar primjer društvene odgovornosti

“Ljetujmo u Crnoj Gori” naziv je akcije kojom Crnogorski elektrodistributivni sistem nastoji da podrži domaću turističku privredu i, u granicama raspoloživih mogućnosti, makar i diskretno ublaži negativne efekte epidemije novog korona virusa na ovu privrednu granu. CEDIS svojim zaposlenima nudi participiranje u troškovima za boravak u crnogorskim hotelima, sa kojima posredstvom sindikalnih organizacija ima ugovorni odnos, u visini od 30 odsto. Osim učešća u troškovima, zaposlenima je omogućeno i da ostatak troškova otplate na deset mjesečnih rata, dok će CEDIS hotelijerima kompletan iznos uplatiti u vrijeme realizacije aranžmana.

– CEDIS sa oko 1350 zaposlenih, jedna je od najvećih kompanija u Crnoj Gori i u tome smo, prilikom osmišljavanja akcije, prepoznali potencijal. Stimulisati finansijskim olakšicama ovako brojan kolektiv kako bi dane odmora proveli u crnogorskim hotelima je, istovremeno, s obzim na razmjere krize u turizmu, podsticaj za hotelijere, ali i za zaposlene dodatna potvrda odgovornog odnosa kompanije. “Ljetujmo u Crnoj Gori” je proizvod iskrene želje da, u granicama naših mogućnosti, stanje u turizmu poguramo na boljeistakao je Zoran Đukanović, izvršni direktor CEDIS –a.

Iz sindikalnih organizacija SOZ i SO CEDIS, uz čije posredovanje se akcija i organizuje, ističu izuzetnu zainteresovanost hotela za učešće u akciji. Takođe, sudeći po prvim reakcijama zaposlenih i broju realizovanih aranžmana svega nekoliko dana od početka akcije, može se očekivati da će značajan dio CEDIS kolektiva iskoristiti ove benefite.

U Nacionalnoj turističkoj organizaciji prepoznaju značaj akcije koja ima za cilj da se građanima omogući ljetovanje po povoljnim uslovima, i ističu da je „Ljetujmo u Crnoj Gori“ dobar primjer, kako društvene odgovornosti prema zaposlenima, tako i doprinosa domaćoj turističkoj privredi u ovim vanrednim okolnostima.

Važno je da u ovoj godini podržimo nacionalnu ekonomiju, kako kroz promociju, tako i kroz posebne povoljnosti i akcije kojim ćemo stimulisati građane Crne Gore da provedu odmor u svojoj zemlji – naglasili su iz NTO.

Žarko Radulović, predjsednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) je istakao da su ovakve akcije višestruko značajne:

Upravo se na ovaj način potvrđuje da je brza i sinhronizovana reakcija na novonastale okolnosti kroz saradnju sindikalnih organizacija, kompanija poput CEDIS-a, NTO i turističkih privrednika, nužna za ublažavanje ekonomske krize sa kojom se suočava, ne samo turizam, nego i cjelokupan ekonomski sistem države. Ono što je važnije od svega je da će se novac trošiti u Crnoj Gori, a  kroz pripadajuće poreze velikim dijelom vratiti  u državnu kasu – zaključio je Radulović.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio