Pola miliona za održavanje i investicione projekte

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u februaru preuzeli ukupno 240.452.723 kWh električne energije, što je oko sedam odsto manje u odnosu na januar i oko sedam odsto više u odnosu na februar prošle godine.

Najviše električne energije, ili gotovo 41 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 347.384 mjernih mjesta, ili 90 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u februaru 1.640 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 298 hiljada eura.

Takođe, tokom februara realizovani su investicioni projekti u vrijednosti od oko 238 hiljada eura. Prethodnog mjeseca završena je, 73 hiljade eura vrijedna, zamjena i ugradnja transformatora (1,6MVA – 1,6 megavoltampera) u tri trafostanice 35/10 kV (Bioče, Odžaci i Brezna). Tokom februara završeni su i 128 hiljada eura vrijedni radovi, na uzemljenju neutralne tačke 10 kV mreže trafostanice 35/10 “Tuzi”. U Kotoru su završeni radovi na izgradnji  trafostanice 10/0,4 kV “Škaljari – IV ” (37 hiljada eura).

Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore najavljeno 295 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 2,51 sati. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice.

Tokom februara na području Crne Gore je ugrađeno 921 novo, elektronsko brojilo. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 270 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

Prethodnog mjeseca na distributivnu mrežu su priključena 442 nova korisnika.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 386 hiljada korisnika na području Crne Gore.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio