Preuzeto 12 odsto više energije u odnosu na januar prethodne godine

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u januaru preuzeli ukupno 285.504.298 kWh električne energije, što je oko 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine i sedam odsto više u odnosu na decembar.

Najviše električne energije, ili gotovo 42 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 358.032 mjernih mjesta, ili 91 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u januaru 1.445 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 28 hiljada eura.

Tokom januara sprovođene su aktivnosti na realizaciji devet investicionih projekata ukupne vrijednosti oko milion i 186 hiljada eura, od kojih je najviše sredstava izdvojeno za investicije u sekundarnu mrežu na području ulcinjske opštine. Takođe, u toku je i realizacija projekta vrijednog 143 hiljade eura, koji podrazumijeva rekonstrukciju devet trafostanica 10/0.4kV na području Ulcinja, Bara i Budve. Tehnički pregled je u toku za osam objekata ukupne vrijednosti oko 360 hiljada eura, od kojih je najviše izdvojeno za trafo-stanicu 10/0,4kV”Nova br.1” u Ulcinjskom polju (75.000 eura). Takođe tokom januara završena su i četiri investiciona projekta na području Nikšića i Petrovca, ukupne vrijednosti oko 159 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1.905 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 298 hiljada, čime je pokriveno oko 75 odsto konzuma.

Na distributivnu mrežu je tokom januara priključeno 534  novih korisnika.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 394 hiljade korisnika na području Crne Gore.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio