Preuzeto 20 odsto više električne energije u odnosu na jun prošle godine

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u junu preuzeli ukupno  212.575.345 kWh električne energije, što je čak 20 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Najviše električne energije, oko 36 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 393.944 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u junu 2.088 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 298.235 eura.

Na distributivnu mrežu je tokom juna priključeno 680 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore su ugrađena 52 nova, elektronska brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 337 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma.

Na nivou primarne distributivne mreže realizuje se 152 hiljade eura vrijedan projekat uzemljenja neutralne tačke 35kV mreže u Mojkovcu. Takođe, tokom juna su otpočele i pripremne aktivnosti na projektu izgradnje dalekovoda od trafostanice „Zagorič“ do T spoja,  za koji je projektovan iznos od oko 200 hiljada eura. U završnoj fazi je 23 hiljade eura vrijedna izgradnja podzemnog voda 10 kV u Tivtu (Župa – Marići) i rekonstrukcija trafostanice „Marići“.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 417 hiljada korisnika na području Crne Gore.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio