U avgustu u nove objekte uloženo preko milion eura

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u avgustu preuzeli ukupno 261.828.698 kWh električne energije, što je oko 10 odsto više u odnosu na jul.

Najviše električne energije, ili gotovo 34 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 360.623 mjernih mjesta, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u avgustu 2.211 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 334 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore najavljeno 377 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 3,9 sati. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice.

Tokom avgusta bila je aktuelna izgradnja objekata i mreže vrijednih oko milion i 162 hiljade eura. Finansijski najzahtjevniji projekti realizuju se na području Ulcinja, gdje je u toku izgradnja tri 10 kV kabla („Velika Plaža – Madžo 2“, „Velika Plaža 2 – Bratstva i jedinstva“ i “Velika Plaža 2 – Sveti Nikola”) čija je vrijednost 668 hiljada eura. Na području Bijelog Polja u toku je, 142 hiljade vrijedna, rekonstrukcija dalekovoda 10kV ”Tomaševo”. U Nikšiću se gradi, 80 hiljada vrijedan, 10kV dalekovod „Donje Selo – Bilećko jezero“ i dvije trafostanice (STS 10/0,4 kV „Vodovod I“ i „Vodovod II“ Petrovići).

Tokom avgusta na području Crne Gore je ugrađeno 2.880 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 275 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

Na distributivnu mrežu je tokom avgusta priključeno 694 novih korisnika.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 390 hiljada korisnika na području Crne Gore.

 

 

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio