U decembru preuzeto 30 odsto više energije

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u decembru preuzeli ukupno 267.173.970 kWh električne energije, što je oko trideset odsto više u odnosu na novembar.

Najviše električne energije, ili gotovo 42 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 357.866 mjernih mjesta, ili 91 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 98.2 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u decembru 1.520 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 522 hiljade eura.

Tokom decembra sprovođene su aktivnosti na realizaciji devet investicionih projekata ukupne vrijednosti od oko milion i 186 hiljada eura, od kojih je najviše sredstava izdvojeno za investicije u sekundarnu mrežu na području ulcinjske opštine. Takođe, u toku je i realizacija projekta vrijednog 143 hiljade eura, koji podrazumijeva rekonstrukciju devet trafostanica 10/0.4kV na području Ulcinja, Bara i Budve. Na području Nikšića u ul. Boška Jankovića, u toku je i izgradnja trafostanice naponskog nivoa 10/0.4kV, čija je vrijednost oko 70 hiljada eura. Takođe i na području Ulcinja je u toku izgradnja trafostanice 10/0.4kV „Pistula3“, za koju je izdvojeno oko 73 hiljade eura. Tokom decembra završeni su i radovi na osam investicionih projekata ukupne vrijednosti oko 364 hiljade eura.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 5.978 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 296 hiljada, čime je pokriveno oko 75 odsto konzuma.

Na distributivnu mrežu je tokom decembra priključeno 542 novih korisnika.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 393 hiljade korisnika na području Crne Gore.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio