U julu završena izgradnja objekata vrijednih 720.000€

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u julu preuzeli ukupno 237.767.310 kWh električne energije, što je oko 19 odsto više u odnosu na jun.

Najviše električne energije, ili gotovo 34 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 361.495 mjernih mjesta, ili 92 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u julu 1.748 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 330 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore najavljeno 395 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 3,7 sati. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice.

Tokom jula završeni su, oko 240 hiljada eura vrijedni radovi na zamjeni transformatora u trafostanicama 35/10 kV „Guke“, „Rožaje“, „Zeleni“  i „Plužine“. Prethodnog mjeseca, na području Nikšića su završeni radovi na rekonstrukciji šest trafostanica, za koju je izdvojeno 93 hiljade eura. Na području Ulcinja završena je realizacija šest, oko 350 hiljada eura vrijednih projekata, od kojih je finansijski najzahtjevniji projekat izgradnje kablovskog voda 10kV od trafostanice „Velika Plaža 1“ do trafostanice „B7“.  U Baru je izgrađena oko 18 hiljada vrijedna trafostanica “Mikovići”, dok je u Podgorici, zbog rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Petrovac, završeno neophodno izmještanje elektroenergetske infrastrukture, za šta je izdvojeno 23 hiljade eura.

Tokom jula na području Crne Gore je ugrađeno 2.595 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 275 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

Na distributivnu mrežu je tokom jula priključeno 810 novih korisnika.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 390 hiljada korisnika na području Crne Gore.

 

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio