U novembru preko milion eura za realizovane investicije i održavanje

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u novembru preuzeli ukupno 219.350.042 kWh električne energije, što je oko 14 odsto više u odnosu na oktobar, a na istom nivou u odnosu na novembar prošle godine.

Najviše električne energije, ili gotovo 41 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Od početka godine do kraja novembra preuzeto je ukupno 2.404.581.519 kWh električne energije, što je oko četiri odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 342.769 mjernih mjesta, ili  90 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u novembru 1.984  puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata  iznosila je oko 425 hiljada eura.

Takođe tokom novembra, realizovani su investicioni projekti u vrijednosti od preko 640 hiljada eura. Završena je rekonstrukcija 22 trafostanice naponskog nivoa 10/0.4kV u Podgorici, Pljevljima i na Cetinju (282 hiljada eura). U Pljevljima su završeni radovi na izgradnji priključnog voda  35 kV za trafostanicu 35/10 kV “Odžaci”, čime se postiže stabilnije napajanje dijela seoskog područja ove opštine (69 hiljada eura). Završena je i izgradnja trafostanica 10/0,4kV “Radovče 3” u Podgorici i “Košuta” na Cetinju. U Nikšiću su završeni  radovi na izgradnji trafostanice 10/0,4kV„ul. Njegoševa“ sa 10kV  priključnim podzemnim vodom (120 hiljada eura), kao i ugradnja savremene opreme na dalekovodu 10kV „Duklo II“ (100 hiljada eura).

Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore  najavljeno 513 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja  prekida iznosila je oko 2,45 sati. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice.

Tokom novembra na području Crne Gore je ugrađeno 1.520 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 268 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

Prethodnog mjeseca je na distributivnu mrežu priključeno 877 novih korisnika.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 380 hiljada korisnika na području Crne Gore.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio