U novembru priključeno 755 novih korisnika

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u novembru preuzeli ukupno 203.732.637 kWh električne energije, što je za oko osam odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju.

Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 373.790 mjernih mjesta, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u novembru 2.072 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 252.913 hiljada eura.

Tokom novembra započeta je priprema projektne dokumentacije za izgradnju 10 objekata na srednjenaponskom i niskonaponskom nivou, ukupne vrijednosti preko 600 hiljada eura i nastavljena je priprema projektne dokumentacije za milion eura vrijedan projekat izgradnje trafostanice 35/10 kV “Velje Brdo”. Takođe tokom novembra pokrenut je postupak za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju 10 kV voda “Klinci-Arza” na području Herceg Novog, čija je vrijednost oko 430 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom novembra priključeno 755 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1.275 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 318 hiljada, čime je pokriveno oko 79 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 400 hiljada korisnika na području Crne Gore.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio