U septembru na održavanje utrošeno preko 500 hiljada eura

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u septembru preuzeli ukupno 187.486.727 kWh električne energije, što je 27 odsto manje u odnosu na avgust, a na istom nivou u odnosu na septembar prošle godine.

Najviše električne energije, ili gotovo 35 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 346.838 mjernih mjesta, ili  92 odsto od ukupnog broja. Osam odsto brojila je još uvijek nedostupno za očitavanje jer se nalaze unutar objekata koji se ne koriste ili se koriste samo povremeno.

Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99, 1 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u septembru 1.705 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata  iznosila je oko 520 hiljada eura.

Takođe, sredinom prethodnog mjeseca počeli su radovi na izgradnji  trafostanice 35/10kV “Novi Ulcinj” čija ukupna vrijednost, uključujući i cijenu gradnje tri 35kV i sedam 10kV kablovskih vodova, iznosi oko dva  miliona eura.

Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore  najavljeno 400 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja  prekida iznosila je oko tri sata. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putm medija, interneta i FB stranice.

Tokom septembra na području Crne Gore je ugrađeno 1.156 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 260 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

Prethodnog mjeseca je na distributivnu mrežu priključeno 678 novih korisnika.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 380 hiljada korisnika na području Crne Gore.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio