Uskoro takmičenje „ENERGIJA U ŽICI“

Udruženje nastavnika elektrotehnike Crne Gore (UNECG) sa Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom (CEDIS), organizuje 15.decembra u Centru za obuku CEDIS-a u Podgorici, treće takmičenje učenika crnogorskih srednjih stručnih škola iz oblasti elektrotehnike  „ENERGIJA U ŽICI“.

Napominjemo, takmičenje će se održati pomenutog datuma, osim ako nove epidemiološke mjere najavljene za 1.decembar to ne budu dozvolile. U protivnom, održaće se početkom drugog polugodišta ili kada to mjere dozvole u toku drugog polugodišta.

Na takmičenju će učestvovati učenici drugog i trećeg razreda onih škola koje u svom profilu imaju zanimanja iz oblasti elektrotehnike. Poziv je upućen srednjim stručnim školama iz Tivta, Nikšića, Berana, Pljevalja,  Rožaja, Bijelog Polja i Podgorice.

-“Energija u žici” prerasta u tadicionalno takmičenje na kojem naši srednjoskolci imaju priliku da pokažu stečena znanja i vještine iz oblasti eleketrotehnike kroz teorijski i praktični rad. Protekla dva takmičenja su pokazala da smo započeli projekat koji je značajan za obrazovno-vaspitne ustanove, učenike ali i CEDIS. Tačnije, na ovaj način, između ostalog, želimo  da uvežemo obrazovne institucije u kojima se stiču znanja i vještine za zanimanja koja su CEDIS-u potrebna za obavljanje osnovne djelatnosti.  S obzirom da će se takmičenje održati i ove godine u našem Centru za obuku, učenici će imati priliku da se i neposredno upoznaju sa našom osnovnom djeltnošću.

Škole do 06. decembra mogu da prijave po jedan tim od tri člana, a za pobjednike takmičenja obezbijeđene su i vrijedne novčane nagrade.

-Za osvojeno prvo mjesto nagrada za tim iznosiće 750 eura, za drugo mjesto 600 eura i treće mjesto 450 eura. Takođe je obezbijeđena nagrada za mentore pobjedničkih ekipa, kao i najbolju školu, a to je lap top. Imaćemo i specijalnu nagradu za najboljeg pojedinca koja će iznositi 250 eura. CEDIS i UNECG će formirati žiri koji će ocjenjivati teorijski i praktični dio rada i proglasiti najbolju školu. Svrha organizovanja takmičenja je želja da se promoviše zanimanje elektrotehničara, ali i značaj srednjeg stručnog obrazovanja.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio