Vrijedne donacije povodom druge godišnjice CEDIS-a

Povodom uspješno završene druge godine poslovanja, Crnogorski elektrodistributivni sistem je i ove godine dodijelio vrijedne donacije Kliničkom centru Crne Gore i Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore.

Kao kompanija odgovorna prema društvu, CEDIS je aktivnosti iz toga domena usmjerio  ka onima kojima je pomoć najpotrebnija. Za realizaciju Baby friendly odjeljenje na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore, CEDIS je opredijelio 30 hiljada eura.

– Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji Kliničkom centru, konačno ćemo imati Baby friendly odjeljenje što je svjetski standard u oblasti akušerstva. Baby friendly znači da je majka 24 sata uz svoje dijete i da apsolutno može u svakom trenutku da zna šta se dešava sa njenom bebom. Neću ni govoriti koliko je sve to značajno za zdrav razvoj tek rođenog djeteta. CEDIS je ovim pokazao kolika je zaista njegova briga za naše najmlađe kao i društvo u cjelini – kazala je Zorica Kovačević, direktor Kliničkog Centra Crne Gore.

Direktor CEDIS-a Zoran Đukanović kazao je da je zaokružena još jednu godina rada i postojanja i da se kompanija već izdvojila po društvenoj odgovornosti naročito u projektima vezanim za sport, obrazovanje kao i zdravlje najmlađih članova našeg društva.

– Ovom donacijom biće omogućeno Kliničkom centru da razvije Baby friendly odjeljenje, kako bi naši najmlađi, bili od prvih časova života sa majkom, što je dokazano značajno za njihov budući mentalni i fizički razvoj. I u narednom periodu od CEDIS-a će projekti ove vrste imati punu podršku – kazao je Zoran Djukanović izvršni direktor CEDIS-a.

Imidž Crne Gore zemlje najbolje se stvarao  kroz sjajne rezultate koje su naši sportisti postizali. CEDIS i ove godine nastavlja lijepu tradiciju podrške Vaterpolo i plivackom savezu Crne Gore sponzorstvom od 25 hiljada eura, kao važan podstrek ka ostvarivanju još boljih sportskih rezultata.

Na prigodnoj svečanosti dodijeljene su nagrade radnicima koji su se svojim zalaganjem, umijećem, rezultatima i kolegijalnošću izdvojili u 2017.godini. Za najboljeg radnika CEDIS-a odabran je Vojislav Vukadinović, glavni inženjer za vođenje projekata dok je menadžer godine inženjer Ivan Brajović, Šef službe održavanja trafostanica 35/x i kablova.

Društvo sa ograničenom odgovornošću „Crnogorski elektrodistributivni sistem“ Podgorica, od 30.juna 2016.godine posluje kao samostalni pravni subjekat sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema a na osnovu Odluke  Skupštine akcionara EPCG. Osnivač Društva je Elektroprivreda Crne Gore a u okviru jedinstvenog elektroenergetskog sistema države obavlja djelatnost distribucije električne energije.

Zoran Djukanović i Zorica Kovačević

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio