Za održavanje mreže izdojeno 460 hiljada eura

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u oktobru preuzeli ukupno 199.780.482 kWh električne energije, što je za oko pet odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Najviše električne energije, oko 38 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 385.365 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u oktobru 2238 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 464.985 hiljada eura.

Tokom oktobra su završeni oko 120 hiljada eura vrijedni radovi na zamjeni dva transformatora u trafo-stanici 35/10 kV „Topla“. Otpočeli smo i radove na rekonstrukciji trafostanice 35/10 kV “Kumbor”, za koju je izdvojeno oko 1.4 miliona eura. Prethodnog mjeseca na nivou sekundarne mreže završeni su radovi na izgradnji trafostanice 10/0,4kV “Eurozox” u Spužu, kao i rekonstrukcija niskonaponskih mreža „Željeznička stanica“ i „Trpeško brdo III“ u Mojkovcu i Petnjici. Za ove radove izdvojeno je oko 100 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom oktobra priključeno 821 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1321 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 330 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 410 hiljada korisnika na području Crne Gore.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio