Za održavanje u oktobru 490 hiljada eura

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u oktobru preuzeli ukupno 191.900.832 kWh električne energije, što je oko dva odsto više u odnosu na septembar, a na istom nivou u odnosu na oktobar prošle godine.

Najviše električne energije, ili gotovo 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Od početka godine do kraja oktobra preuzeto je ukupno 2.185.231.476 kWh električne energije, što je oko četiri odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 344.982 mjernih mjesta, ili 91 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni).

Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u oktobru 1.809 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 490 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore najavljeno 339 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 2,7 sati. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice.

Tokom oktobra na području Crne Gore je ugrađeno 1.931 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 266 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

Prethodnog mjeseca je na distributivnu mrežu priključeno 273 novih korisnika.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 380 hiljada korisnika na području Crne Gore.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio