CEDIS obilježio šest godina samostalnog poslovanja

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), prigodnom svečanošću na platou ispred Muzičkog centra, sinoć je obilježio šestu godišnjicu samostalnog poslovanja..

-Prethodni period postavio je ogroman izazov pred cijelo društvo koje se suočavalo sa brojnim preprekama i problemima. U trenucima kada je bilo najteže, među onima koji nijesu smjeli da stanu kako bi sistem mogao normalno da funkcioniše bio je i CEDIS. Elektromonteri i svi zaposleni bili su na istom zadatku, a to je da svaki korisnik ima pouzdano napajanje električnom energijom. Radili smo svakodnevno posvećeno i odgovorno kako bi održali kontinuitet i kvalitet usluge. Zahvaljujući takvom radu ponovo smo pokazali da je CEDIS čvrst oslonac za sve građane. Zato zahvalnost dugujemo svim zaposlenima, a posebno kolegama na terenu koji su brinuli o mreži i sistemu – istakao je, između ostalog, izvršni direktor Vladimir Čađenović.

-Ipak, pored teškoća koje su nas zadesile zbog navedenih okolnosti, ali i specifičnih uslova rada i ograničenja koja su inače obimne i zahtjevne poslove dodatno iskomplikovala, našli smo jedini konstruktivan odgovor u uslovima nezapamćenih turbulencija na tržištu energenata, a to su intenzivne aktivnosti na terenu u pravcu suzbijanja neovlašćene potrošnje. Uštede su milionske a rezultati rekordno dobri. Zahvaljujući dobroj organizaciji i zalaganju na terenu gubici u distributivnom sistemu su svedeni na istorijski minimum – kazao je Čađenović i dodao da smo posebno ponosni na činjenicu da je Crnogorski elektrodistributivni sistem uspješno priveo kraju drugu godinu Projekata revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže i u ovim vanrednim uslovima stvorio preduslove za nastavak Projekta već na jesen.

CEDIS je u javnosti prepoznat kao društveno-odgovorna kompanija, koja ne samo da izdvaja značajna sredstva za pomoć zajednici u kojoj posluje, već nastoji da se pozicionira kao oslonac na koji može dugoročno da se računa.

Prioritet društveno-odgovornih aktivnosti CEDIS-a jeste crnogorsko zdravstvo. CEDIS je od 2017. godine, uključujući i ovogodišnje donacije, Kliničkom centru donirao preko 160 hiljada eura. Okosnica društveno – odgovornih aktivnosti CEDIS-a jeste podrška i crnogoskim osnovnim, srednjim školama i fakultetima. A naša podrška sportu je podrška borbenom duhu, talentu, nacionalnom ponosu.

CEDIS čine zaposleni koji stručnošću i posvećenim radom svakodnevno Kompaniji dodaju novu vrijednost pa je i ova svečanost, kao i prethodnih godina, bila posvećena najboljima među njima, kako bi se istakla I ostala zapamćena njihova dostignuća, elan, disciplina i požrtvovanost.

Za najboljeg radnika CEDIS-a ove godine izabran je elektromonter za kontrolu i održavanje mjernih mjesta 1, Dragan Pupavac, a za menadžera godine šef Službe održavanja Regiona 6, Branko Knežević. Osim glavnih, dodijeljeno je i osam specijalnih nagrada „Energija u srcu“, i to Luki Samardžiću, elektromonteru za trafostanice u Službi održavanja R5, Mersidu Međedoviću, specijalisti za pravnu praksu u Službi za pravnu praksu, Biljani Samardžić, glavnom inženjeru za pripremu projekata, Srđi Šćepoviću, dispečeru u Službi za upravljanje mrežom R2, Svetlani Razić, referentu za ekonomske analize, Maji Dragović, arhivaru, Tijani Radović, referentu za odnose sa krajnjim korisnicima i Jeleni Rakočević, inženjeru za pristup mreži.

Zaposleni godine, Dragan Pupavac, rekao je da je velika čast što je pored toliko kvalitetnih i vrijednih ljudi u CEDIS-u on izabran za najboljeg među njima u prošloj godini.

– Želim da se zahvalim sojim nadređenima i kolegama na izvanrednoj saradnji i podršci bez koje ne bi bilo ni ove nagrade. Privilegija je raditi u takvom okruženju – kazao je Pupavac.

I Branko Knežević se zahvalio rukovodiocima Rajku Fuštiću i Vuku Vukićeviću što su mu od početka bili “vjetar u leđa” u svim poslovima i što su ga nominovali za ovako prestižnu nagradu, kao i Komisiji za izbor, a posebno svom timu inžebnjera i elektromontera koji su dali svoj maksimum da realizacija Projekta revitalizacije u Regionu 6 bude na veoma zavidnom nivou u ovako izazovnom vremenu.

I ostali nagrađeni zahvalili su kolegama koji su im bili podrška na putu do ovog uspjeha, istitčući da bez dobrog tima nema ni dobrog pojedinca. Ova priznanja rezultat su zajedničkog, posvećenog i odgovornog rada i motiv više u budućem radu.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio

Sreten krstajić

Rukovodilac Sektora

Sektor za održavanje 20kV i 35kV

E-mail: sreten.krstajic@cedis.me