CEDIS-u nagrada Unije poslodavaca za DOP

Crnogorski elektrodistributivni sistem ovogodišnji je dobitnik nagrade za društveno odgovorno poslovanje u oblasti “Briga za zajednicu” u kategoriji velika preduzeća, koju dodjeljuje Unija poslodavaca Crne Gore.

Dušanu Boričiću, rukovodiocu Sektora za unapređenje poslovanja i inovativne tehnologije, nagradu je uručio ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Dušan Boričić i ministar finansija Aleksandar Damjanović

Boričić se zahvalio Uniji poslodavaca koja je Crnogorski elektrodistributivni sistem prepoznala kao kompaniju koja društveno odgovornu praksu osmišljava i primjenjuje.

– Crnogorski elektrodistributivni sistem, kao jedan od najvažnijih privrednih subjekata u državi i aktivni činilac razvoja crnogorskog društva godinama pruža podršku raznovrsnim potrebama zajednice u kojoj posluje i u skladu sa vlastitim mogućnostima udovoljava velikom broju zahtjeva, uvijek se trudeći da pravilnim izborom pomogne tamo gdje je to najpotrebnije. Nastavićemo da njegujemo društveno odgovorno poslovanje, kao sastavni dio dugoročne poslovne strategije – kazao je Boričić.

Dušan Boričić

Godinama unazad Unija poslodavaca Crne Gore organizuje dodjelu nagrada za primjere dobre prakse u oblasti društveno odgovornog poslovanja pod nazivom “Nagrade UPCG za DOP”. Nagrade se dodjeljuju malim, srednjim i velikim preduzećima, u oblastima: (1) Briga za zaposlene, (2) Briga za životnu sredinu i (3) Briga za zajednicu.

U okviru događaja, upriličena je i ceremonija proglašenja laureatkinja “UPCG nagrada za NAJ Menadžerke” za 2022. godinu. Takođe, dodijeljena su i posebna Priznanja UPCG onima koji su se izdvojili svojim radom, poslovnim politikama, načinom upravljanja i ostvarenim rezultatima.

Predsjednik UPCG, Predrag Mitrović, ocijenio je ovom prilikom da bi se Crna Gora pridružila Evropskoj porodici, mora imati stabilan i podsticajan biznis ambijent, održiva i konkurentna preduzeća i kvalifikovanu radnu snagu. Bez socijalnog dijaloga tj. društvenog dogovora, to nije moguće ostvariti.

-Unija poslodavaca će ostati posvećena ispunjenu ciljeva Agende Ujedinjenih nacija održivog razvoja ‘20-‘30, a posebno ispunjenju Cilja 8: Dostojanstveni rad i privredni razvoj – poručio je Mitrović.

Predstavnica Međunarodne organizacije rada, Nina Krgović, kazala je da je Unija poslodavaca pouzdan partner organizaciji koju predstavlja otkad postoji.

-Tokom prethodnih godina, sarađivali smo na velikom broju aktivnosti – od izrade analiza, pozicionih dokumenata, istraživanja, pa do direktne podrške biznisima. Moram istaći i možda najvažnije – saradnju tokom inoviranja cijelog seta zakona iz oblasti radnog zakonodavstva, kroz rad u tripartitnim radnim grupama, koje je MOR ekspertski podržavao – istakla je Krgović. Ona je ocijenila da su predstavnici Unije pružili i nadalje pružaju nemjerljiv doprinos radu za sve zajedničke aktivnosti.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio

Sreten krstajić

Rukovodilac Sektora

Sektor za održavanje 20kV i 35kV

E-mail: sreten.krstajic@cedis.me