DONACIJA CEDIS-a UNIVERZITETU CRNE GORE VRIJEDNA 10 HILJADA EURA

Danas je u prostorijama Univerziteta Crne Gore, vršilac dužnosti izvršnog direktora CEDIS-a Vladimir Ivanović,  uručio ček vrijedan 10 hiljada eura rektoru Univerziteta Crne Gore, prof. dr  Vladimiru Božoviću povodom obilježavanja jubileja – 50 godina postojanja Univerziteta Crne Gore.

Crnogorski elektrodistributivni sistem je ovom vrijednom donacijom još jednom potvrdio odgovornost prema zajednici u kojoj posluje, te dao doprinos razvoju obrazovnog sistema naše zemlje.

„Donacija CEDIS-a, ima za cilj da podrži UCG u obilježavanju značajnog jubileja i doprinese daljem razvoju obrazovanja u zemlji. Ovo je samo jedan od primjera društveno odgovornih aktivnosti koje kompanija sprovodi kako bi podržala zajednicu i obrazovanje. CEDIS kao društveno odgovorana kompanija prisutan je u svim oblastima važnim za crnogorsko društvo. Naročitu važnost prepoznajemo u obrazovnim institucijam gdje se pod nadzorom nastavnog kadra generacijama stvaraju stručnjaci, koji su vodeća snaga razvoja naše zemlje. Studenti svojim intelektualnim i kreativnim potencijalima predstavljaju stratešku osnovu razvoja društva, oni su nosioci znanja, ideja i informacija i naša budućnost. Zato će CEDIS kao društveno odgovorna kompanija nastaviti sa podrškom obrazovnom sistemu Crne Gore”, istakao je Ivanović.

Zahvaljući na donaciji, prof. dr Vladimir Božović, rektor Univerziteta Crne Gore, kazao je da nije potrebno posebno naglašavati značaj  najstarijeg i jedinog državnog Univerziteta za razvoj našeg društva.

 

“Njegovi alumnisti su decenijama razvijali crnogorska preduzeća, obrazovao je genereacije intelektualaca, bio je i još uvijek je luča naučne i istraživačke misli u Crnoj Gori”, rekao je Božović.

 

Dodao je da su povodom ovog značajnog jubileja pokrenuli niz aktivnosti kako bi cjelokuponoj javnosti adekvatno predstavili pola vijeka rada Univerziteta.

 

“Naš glavni fokus usmjeren je ka centralnoj proslavi obilježavanja jubileja- Svečanoj akademiji, koja će biti održana tokom tekućeg mjeseca a na kojoj ćemo okupiti akademsku i privrednu zajednicu, državne institucije, diplomatski kor, kao i partnere iz regiona i šire. Očekujemo više od četiri stotine zvanica, zato nam donacija kompanije CEDIS u mnogome olakašava organizaciju ovog, za nas i cijelu zajednicu, značajnog jubileja. Ponosan sam na saradnju koju imamo sa CEDIS-om i vjerujem da će ona trajati i ubuduće biti još snažnija ”, istakao je Božović.

 

Podsjećamo, CEDIS od osnivanja izdvaja značajna sredstva za podršku obrazovnom sistemu, te pored današnje donacije Univerzitetu Crne Gore, pruža snažnu podršku mnogobrojnim vaspitno-obrazovnim institucijama širom Crne Gore.

 

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio

Sreten krstajić

Rukovodilac Sektora

Sektor za održavanje 20kV i 35kV

E-mail: sreten.krstajic@cedis.me