Nastavlja se podrška šahistima

Nastavlja se uspješna saradnja između Crnogorskog elektrodistributivnog sistema i Šahovskog kluba “Budućnost – CEDIS”, danas potpisanim sponzorskim ugovorom  u iznosu od 4000 eura. Ulaganjem u taj trofejni klub duge i bogate istorije, potvrđuje se fokus preduzeća usmjeren na društveno odgovorno poslovanje.

Šahovski klub “Budućnost – CEDIS” drugu godinu zaredom,  organizuje CEDIS Festival šaha što je svojevrsna smotra najboljih u tom sportu i orjentir gdje se nalazimo u odnosu na druge. Festival je dobio svesrdnu podršku CEDIS-a i bez takvog sponzora ta zahtjevna ideja bi mnogo teže mogla biti realizovana –  kazao je Aleksandar Radunović, predsjednik šahovskog kluba “Budućnost” i dodao:

“Zahvalni smo CEDIS-u za važan vjetar kojima su napunili jedra naših šahista a saradnja između DOO CEDIS i Šahovskog  kluba Budućnost Cedis je ključna za nastavak projekta škole šaha, raznih festivala, otvorenih turnira a naravno i tekućih obaveza prema igračima. Nakon potpisivanja prvog sponzorskog ugovora između CEDIS-a i ŠK Budućnost –  CEDIS, u julu 2021. godine, naš klub je dobio sadašnji naziv.  Zahvaljujući vašoj društveno-odgovornoj kompaniji , realizujemo sve gore nabrojano,  na opšte zadovoljstvo” – istakao je Radunović.

Šahovski klub Budućnost formiran je još daleke 1949. godine, a u svojoj dugoj i bogatoj istoriji ostvario je brojne, veoma zapažene sportske rezultate od kojih valja pomenuti – Prvak Jugoslavije 1997. Takođe, šahovski klub Budućnost je ubjedljivo najuspješniji u Crnoj Gori, šestorostruki uzastopni prvak Crne Gore, a od 2006. godine, od povratka nezavisnosti, 10 puta je osvajao titulu šampiona države. Škola šaha je na izuzetnom nivou i doprinosi opštem interesu crnogorskog šaha.

Šahovski klub “Budućnost CEDIS”  ostvaruje ovakve, izuzetne rezultate u kontinuitetu. Samo od početka ove godine imaju osvojenu titulu prvaka države u ubrzanom šahu a velemajstor Đukić je na izuzetno prestižnom turniru ,,Trofej Gligorića 2023” bio na diobi trećeg mjesta.  Pioniri kluba su na prvenstvu Crne Gore osvojili jednu zlatnu i tri srebrne medalje.

“Ponosni smo na našeg partnera i čast nam je što smo dio i ove, uspjehom okićene sportske priče. Ako smo ovim doprinijeli da se makar jednom djetetu pruži prilika da se kroz šah izrazi i pokaže svoj talenat, naša misija je uspješna. Svim članovima i takmičarima u klubu želimo uspjeh u daljim takmičenjima a uz poruku da mogu računati na nas!”, kazao je Rajko Radošević, predsjednik Odbora direktora CEDIS-a.

CEDIS je kompanija sa izraženom društveno odgovornom orijentacijom, što protvrđuju i brojna priznanja, među kojima su nagrade koje za društveno ogovorno poslovanje dodjeljuju Unija poslodavaca i Privredna komora. Strategija CEDIS-a podrazumijeva nekoliko prioritetnih oblasti koje kompanija podržava kroz društveno odgovorne aktivnosti, među kojima se najviše pažnje i sredstava usmjerava na podršku zdravstvenom i obrazovnom sistemu, uključujući i sport.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio

Sreten krstajić

Rukovodilac Sektora

Sektor za održavanje 20kV i 35kV

E-mail: sreten.krstajic@cedis.me