U novembru 350 hiljada za održavanje mreže i objekata

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u novembru preuzeli ukupno 206.389.490 kWh električne energije, što je oko deset odsto više u odnosu na oktobar.

Najviše električne energije, ili gotovo 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 357.078 mjernih mjesta, ili 91 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 98.2 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u novembru 2.248 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 350 hiljada eura.

Na području Nikšića, završeni su 81 hiljadu eura vrijedni radovi, na izgradnji trafostanice 10/0.4kV “Gornja Somina 2“ sa priključnim 10 kV dalekovodom i uklapanjem u niskonaponsku mrežu. U novembru je završena izgradnja i uklapanje trafostanice 10/0.4 kV „Jasenovo Polje“ u vrijednosti od oko 19 hiljada eura. Takođe, na području Nikšića u toku je igradnja trafostanice 10/0.4 kV „Klenak Gornji“ sa priključnim dalekovodom. Vrijednost ove investicije je oko 58 hiljada eura.

U toku su i 142 hiljade eura vrijedni radovi na rekonstrukciji 10kV dalekovoda ”Tomaševo” u Mojkovcu. Prethodnog mjeseca u Šavniku je izgrađena trafostanica “Kanjon Nevidio”, vrijednosti od oko 21 hiljadu eura, dok je na području beranske opštine izgrađena 72 hiljade vrijedna trafostanica 10/0,4kV”Zagrađe II”.

Tokom novembra na području Crne Gore je ugrađeno 3.747 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 290 hiljada, čime je pokriveno oko 73 odsto konzuma.

Na distributivnu mrežu je tokom novembra priključeno 344 novih korisnika.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 393 hiljade korisnika na području Crne Gore.

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio